Lyden af mine teenageår – tre cd’er med en dansk tenor i særklasse

On 09-06-2016 by Henrik Engelbrecht With 3 Comments - Nye cd'er
BlDame Billig 3 Svart 0 Sko Free V2 Nike s Luksuri yvgY6bf7

Jeg indrømmer, at jeg elsker tenorstemmen over alle andre. Og én af de første tenorer, jeg hørte live, var på det tidspunkt ansat på Det Kongelige Teater. Operaen var Barberen i Sevilla, og tenoren var Tonny Landy. Jeg var 12 år gammel, og jeg var vildt imponeret.

Senere kunne jeg få listebilletter til få kroner via min daværende lærer, som spillede i Det Kongelige Kapel, og i mine teenageår tilbragte jeg aften efter aften på galleriet, og hørte Tonny synge i både La bohéme, La traviata, Don Pasquale, Carmen og mange, mange andre operaer. I mange tilfælde var det hans stemme, jeg først hørte synge de partier, som jeg senere har hørt med alverdens sangere både på scenen og på plade.

I mange år var én af mine absolutte yndlingsplader Tonny Landys første LP med danske sange, indspillet i 1966 sammen med pianisten Friedrich Gürtler. Jeg har faktisk tre eksemplarer af den, og køber den stadig, når jeg falder over den – bare for en sikkerheds skyld.

Nu har Tonny – som jeg senere har mødt og samarbejdet med i flere sammenhænge, bl.a. som foredragsholder på hans sommerkurser i Løgumkloster – heldigvis udgivet tre cd’er med optagelser fra sin karriere … også de danske sange med Friedrich Gürtler. Den første cd er med danske sange, og optagelser helt tilbage fra 1960 (hvor Tonny kun var 23 år gammel). Cd 2 er med operaoptagelser, både fra Det Kongelige Teaters arkiv og fra de år, hvor Tonny Landy sang i Sverige – og den tredje cd er helliget operette og det lettere repertoire, som Tonny gennem hele karrieren har dyrket så meget, at han blev et overordentligt kendt navn i 70’erne og 80’ernes TV-monopoldage.

Du kan købe de tre cd’er direkte fra Tonny selv ved at sende en mail til [email protected] eller ringe på 26 19 60 65 – de tre cd’er koster kun kr. 100 plus porto. Og de er hver en krone værd, siger jeg bare!

Hør selv hvor smukt Tonny synger her på en optagelse fra det gamle operahus i Göteborg med Sixten Ehrling som dirigent i 1975.Sk8 L Vans Mte GrSko 33694503369450Dkk408 der Dame Hi LSMGqUzVjp

 

Salg Kolleksjonen Mann Nye Sko OsloFinn Rieker Den bfYIgyv76
BlDame Billig 3 Svart 0 Sko Free V2 Nike s Luksuri yvgY6bf7

3 Comments

 1. SvarSkor GrDam Shjg646o5klj Casual Billig Rieker Sverige 8vNOPmw0yn
  Søren Petersen BlDame Billig 3 Svart 0 Sko Free V2 Nike s Luksuri yvgY6bf709-06-2016

  Hej Henrik,

  Dem må jeg have, de tre Cd’er. Men sig mig, hvor er musikken fra?

  Cherry Dame Nike Gul Sko Huarache nike nike Sort Blazer High nkOP80w
 2. SvarHot Max Price Air Nike 90 Pink Running Shoes Factory Women's HE9IWD2
  Lise Koefoed 09-06-2016

  Hej Henrik

  Jeg bestiller omgående de tre CD’er.
  Tak for alle dine nyhedsbreve –
  Jeg sad selv på Galleriet til 1.25 mange gange fra 1948 til 1952.
  Det var Ruth Guldbæk, Kirsten Hermansen, Ejnar Nørby, Kurt Westi
  og alle de andre. Det var længe før Tonny Landy, men ham har jeg altid syntes godt om. Bedste hilsner Lise

  Clay nd M Tilbud ecco M ecco Ecco rk Danmark Collin Sko NwOn0ZPk8X
 3. Svar
  Øyvind 09-06-2016
  BlDame Billig 3 Svart 0 Sko Free V2 Nike s Luksuri yvgY6bf7

  Søren: Youtube videoen fra Gøteborg er fra Verdis opera Falstaff.

 4. Air Online Shoes Leather Men Uk Max Nike YEDH2IW9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

BlDame Billig 3 Svart 0 Sko Free V2 Nike s Luksuri yvgY6bf7

BlDame Billig 3 Svart 0 Sko Free V2 Nike s Luksuri yvgY6bf7

Seneste indlæg

Abonnér på mine indlæg

Hvis du ikke vil gå glip af mine indlæg, så kan du ganske gratis få en e-mail, når jeg poster nye indlæg. Og du kan altid afmelde dem igen, hvis du (som jeg) synes, at du får lidt for mange e-mails i det daglige.

BlDame Billig 3 Svart 0 Sko Free V2 Nike s Luksuri yvgY6bf7
BlDame Billig 3 Svart 0 Sko Free V2 Nike s Luksuri yvgY6bf7
* = Obligatorisk felt

Drevet af MailChimp!
BlDame Billig 3 Svart 0 Sko Free V2 Nike s Luksuri yvgY6bf7
Copyright Henrik Engelbrecht