Lyden af mine teenageår – tre cd’er med en dansk tenor i særklasse

On 09-06-2016 by Henrik Engelbrecht With 3 Comments - Nye cd'er
SalesNordstrom SaleMen's Shoe SaleMen's SalesNordstrom Shoe SaleMen's OikZPXu

Jeg indrømmer, at jeg elsker tenorstemmen over alle andre. Og én af de første tenorer, jeg hørte live, var på det tidspunkt ansat på Det Kongelige Teater. Operaen var Barberen i Sevilla, og tenoren var Tonny Landy. Jeg var 12 år gammel, og jeg var vildt imponeret.

Senere kunne jeg få listebilletter til få kroner via min daværende lærer, som spillede i Det Kongelige Kapel, og i mine teenageår tilbragte jeg aften efter aften på galleriet, og hørte Tonny synge i både La bohéme, La traviata, Don Pasquale, Carmen og mange, mange andre operaer. I mange tilfælde var det hans stemme, jeg først hørte synge de partier, som jeg senere har hørt med alverdens sangere både på scenen og på plade.

I mange år var én af mine absolutte yndlingsplader Tonny Landys første LP med danske sange, indspillet i 1966 sammen med pianisten Friedrich Gürtler. Jeg har faktisk tre eksemplarer af den, og køber den stadig, når jeg falder over den – bare for en sikkerheds skyld.

Nu har Tonny – som jeg senere har mødt og samarbejdet med i flere sammenhænge, bl.a. som foredragsholder på hans sommerkurser i Løgumkloster – heldigvis udgivet tre cd’er med optagelser fra sin karriere … også de danske sange med Friedrich Gürtler. Den første cd er med danske sange, og optagelser helt tilbage fra 1960 (hvor Tonny kun var 23 år gammel). Cd 2 er med operaoptagelser, både fra Det Kongelige Teaters arkiv og fra de år, hvor Tonny Landy sang i Sverige – og den tredje cd er helliget operette og det lettere repertoire, som Tonny gennem hele karrieren har dyrket så meget, at han blev et overordentligt kendt navn i 70’erne og 80’ernes TV-monopoldage.

Du kan købe de tre cd’er direkte fra Tonny selv ved at sende en mail til [email protected] eller ringe på 26 19 60 65 – de tre cd’er koster kun kr. 100 plus porto. Og de er hver en krone værd, siger jeg bare!

Hør selv hvor smukt Tonny synger her på en optagelse fra det gamle operahus i Göteborg med Sixten Ehrling som dirigent i 1975.Tilbud herre Air Online Danmark Nike Presto Hvid Sko Dame T1J3FKcul

 

To X Collection Nikeamp; Black' AdidasStreet Back For Footlocker nXOPk80w
SalesNordstrom SaleMen's Shoe SaleMen's SalesNordstrom Shoe SaleMen's OikZPXu

3 Comments

 1. SvarDesign Herre Willow Nyeste I Hvid Globe Sneakers Sko thdrCsQx
  Søren Petersen SalesNordstrom SaleMen's Shoe SaleMen's SalesNordstrom Shoe SaleMen's OikZPXu09-06-2016

  Hej Henrik,

  Dem må jeg have, de tre Cd’er. Men sig mig, hvor er musikken fra?

  Lagersalg Cormorano strupKvinde Accessories Shoulder T Adax B zVUMpSq
 2. SvarMax Sb Janoski Sort Skate Nike Drenge Sko Air All Y6fgyb7
  Lise Koefoed 09-06-2016

  Hej Henrik

  Jeg bestiller omgående de tre CD’er.
  Tak for alle dine nyhedsbreve –
  Jeg sad selv på Galleriet til 1.25 mange gange fra 1948 til 1952.
  Det var Ruth Guldbæk, Kirsten Hermansen, Ejnar Nørby, Kurt Westi
  og alle de andre. Det var længe før Tonny Landy, men ham har jeg altid syntes godt om. Bedste hilsner Lise

  s Sko Flux reebok Appelsin Crossfit 14 Cool Down Z92161 Lynl Reebok hQdrts
 3. Svar
  Øyvind 09-06-2016
  SalesNordstrom SaleMen's Shoe SaleMen's SalesNordstrom Shoe SaleMen's OikZPXu

  Søren: Youtube videoen fra Gøteborg er fra Verdis opera Falstaff.

 4. Autentiske Go Skechers 2 Sorte b Weather Dame Bkhp K Run Ultra All dCrxBoWe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

SalesNordstrom SaleMen's Shoe SaleMen's SalesNordstrom Shoe SaleMen's OikZPXu

SalesNordstrom SaleMen's Shoe SaleMen's SalesNordstrom Shoe SaleMen's OikZPXu

Seneste indlæg

Abonnér på mine indlæg

Hvis du ikke vil gå glip af mine indlæg, så kan du ganske gratis få en e-mail, når jeg poster nye indlæg. Og du kan altid afmelde dem igen, hvis du (som jeg) synes, at du får lidt for mange e-mails i det daglige.

SalesNordstrom SaleMen's Shoe SaleMen's SalesNordstrom Shoe SaleMen's OikZPXu
SalesNordstrom SaleMen's Shoe SaleMen's SalesNordstrom Shoe SaleMen's OikZPXu
* = Obligatorisk felt

Drevet af MailChimp!
SalesNordstrom SaleMen's Shoe SaleMen's SalesNordstrom Shoe SaleMen's OikZPXu
Copyright Henrik Engelbrecht